SDC12329Al decennia lang wordt bitumen gebruikt voor het waterdicht maken van platte daken. Voorheen vaak in vloeibare vorm, tegenwoordig in de vorm van rollen, welke gebrand worden. Een bitumineus dak is een praktische en betaalbare optie voor vrijwel ieder plat of licht hellend dak.

Helaas heeft een bitumineus dak geen onbeperkte levensduur. Na circa 20 jaar is het aan vervanging of vernieuwing toe. Bij het vervangen van het dak wordt grondig naar de onderliggende constructie en eventuele isolatie gekeken, of deze nog voldoet aan de huidige normen en of deze ook vervangen of aangepast dient te worden. Van Gestel levert zowel bitumen als EPDM dakbedekking. Samen met u wordt gekeken wat het best bij uw wensen past.

Ook is het mogelijk om sedumbedekking (een zogenaamd ‘groen dak’) aan te brengen op diverse daken. Het voordeel hiervan is dat de levensduur van de onderliggende dakbedekking verlengd wordt, doordat de elementen minder vat hebben op het materiaal. Tevens is het geluidwerend, isolerend en CO2 neutraal.