0e5ffa6eb55ca01190ef83b109ac283dHet verwerken van zink en koper tot een gevel of dak is een zeer nauwkeurig werk. Het geeft prachtige resultaten in zowel nieuwbouw als bij bestaande, historische bouwwerken. De mogelijkheden omvatten onder andere het aanbrengen van felsen en roeven, waarbij wederom gekozen kan worden uit diverse kleurstellingen en zelfs diverse soorten reliëf. Zink en koper zijn zelfs geschikt om de binnenzijde van uw pand een luxueuze uitstraling te geven, door middel van bijvoorbeeld zinken of koperen counters en/of wanddelen. Of het nu gaat om particulier werk of een groot project: u kunt er vanuit gaan dat de medewerkers van Van Gestel met uiterste precisie te werk gaan.

Koper leent zich uitermate om te verwerken in plafond- of gevelbekledingssystemen. U kunt kiezen voor gepatineerd of ongepatineerd koper. De patinalaag vormt zich door oxidatie in de loop der jaren. Dit duurt doorgaans een jaar of 10. Het koper wordt eerst dof, daarna ziet men de kenmerkende, groene patinalaag.
Wanneer u direct de uitstraling van gepatineerd koper wilt hebben, is het mogelijk om reeds gepatineerd koper te verwerken, zoals in de foto hieronder.
9d0f4f70aeaeccbb597dc7dcf6bbd5c7
Gepatineerd koperen, getoogde luifel